Komplikation vecka 20+3

För att göra en riktigt lång historia kort..

Jag åkte till gynakuten 18/5 för att se om jag hade en infektion. Det visade sig att jag börjat öppna mig och att endast 7mm av min livmodertapp var stängd, vilket är riktigt lite.
Jag vart inlagd och fick ha rumpan högt. Första och andra natten var fyllda med oro då vi bara kunde vänta och se. Satte inte förlossningen igång kunde de eventuellt operera mig. På lördagen konstaterade man att de 7mm som var stängda dagen innan nu var borta och man såg fosterhinnan bukta ut.
De ville vänta och se tills på söndagen om förlossningen kommit igång. Av någon anledning ändrade sig min läkare och jag skulle iväg till operation vid 20-tiden på lördagen. Eftersom att det dök upp en massa akutoperationer fick vi vänta till söndagen ändå. Nu låg jag huvudstupa, det vill säga att man tiltade sängen så mycket det gick för att fötterna skulle vara högt och huvudet lågt.

Operationen blev av 20/5 vid 6-tiden. Man puttade in fosterhinnan och stängde till tappen med ett band, kallas cerclage. Min läkare satte på två band, ett högt upp och ett lite längre ner.

Jag låg kvar på sjukhuset i nästan 2veckor. Jakob var hos mig nästan hela tiden. Han var endast hemma 1-2h om dagen för att mata katterna, duscha och äta middag. Han sov hos mig varje natt. Han är verkligen bäst!!
Tiden på sjukhuset gick riktigt snabbt och dagarna flög förbi.

Vi har nått kritiska vecka 23+0 (då barnet kan överleva utanför kroppen. Är i vecka 23+3 idag) men vi vill såklart att bebisen ska stanna inne i minst 10 veckor till – gärna mer än så. Livmodertappen mättes till 22mm i måndag, känns helt fantastiskt!
Jag är sjukskriven tiden ut och ska mestadels vila i sängläge. Än så länge håller jag mig underhålld. Dagtidstv är helt okej =)

Kram
S

This entry was posted in Älsklingen, Cerklage, Gravid, Huddinge Sjukhus, Kärlek. Bookmark the permalink.

One Response to Komplikation vecka 20+3

  1. Carolina says:

    Samira!

    All extra styrka du behöver skickas från staterna :)

    Kan du skicka din adress till mig förresten? ( Något litet kommer på posten, så du inte behöver betala tullavgift ;) )

    KRAAAAAAAMMMAAAAR! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>