Tillväxtultraljudet idag

Gick jättebra. Hon ligger fortfarande mitt på kurvan och växer som hon ska. Hennes organ gicks även igenom, och även de såg bra ut.
Vår lilla ligger med huvudet nedåt och vilar på mitt bäckenben (och urinblåsa..tack för den), så det var lite svårt att göra mätningarna först. Efter lite puffar från barnmorskan vinklade hon om huvudet så att bedömningspunkterna vart tydliga.
Hon uppskattades att väga ca 1368gr. Lårbenen var 5,3cm, huvudet 7,7cm (hjälp!!) och magen var 7,9 cm (osäker på magen faktiskt..kan minnas fel).

Hon låg med ryggen mot min rygg och hade armbågar + knän uppåt – såg ut som små stumpar.. =)
Hon låg som en ostbåge och har överkroppen på min vänstersida samt uppåt och benen på min högersida. Känns ju lite knasigt. Hur kan det vara skönt?

Himla roligt var det med en undersökning iallafall. Även om vi inte fick se den söta profilen fick vi se mycket annat.

Det var lite mysigt att vara tillbaka på sjukhuset med Jakob. Vi åt frukost där och tänkte tillbaka på de två veckorna vi bodde där. Sista veckan hade vi som rutin att läsa DN på förmiddagen. Det tog nästan en hel dag att gå igenom alla bilagor så det var en perfekt syssla. Det var som att slå två flugor i en smäll – tiden gick snabbt och vi höll oss uppdaterade på vad som hände i världen.
Kan inte fatta att det var så lång tid sen. Fattar inte heller att vi hanterade det så bra som vi gjorde.
Vi satt även och pratade om hur mycket som hänt med magen sedan vi var inlagda. Det är inte konstigt att det spänner och drar i den ibland. Bebisen växer ju så att det knakar.

 

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>