Det här med namn

Vi är rätt överens på vad vi typ vill att bebisen ska heta. Och vi har vid flertal tillfällen känt att vi har hittat rätt namn. Vi har även varit överens om att inte bestämma något innan vi sett den lilla. Tanken var att ha en liten lista med favoritnamn, så får hon det som passar henne bäst. Himla fiffigt tyckte vi.

Lika fiffigt som det var med en lista lika förvirrat blir det. Alla namn e ju för sjutton fina. Vi gillar svenska gammelnamn, precis som alla andra. Det är dock viktigt att det inte är ett vanligt namn. Som Elsa, jag älskar namnet Elsa. Tyvärr gör alla i Sthlm det…så det blir det inte. Det är inte ens med på listan för att varannan unge heter det.

Inte nog med att namnet inte ska vara för vanligt. Det vore kul om man kunde kalla henne för något gulligt samtidigt som hon har ett moget namn som hon kan ha i sitt arbetsliv.
Vilken press.
Nåja, det blir nog bra vilket namn det än blir. Det är bara lustigt hur något som känts så rätt helt plötsligt kan svalna så mycket.

Vi har rätt många veckor på oss att lista ut något bra. Det blir att uppdatera listan så fort man känner att något nytt namn klingar lite fint tills dess.

This entry was posted in Älsklingen, Gravid, Vardag. Bookmark the permalink.

2 Responses to Det här med namn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>