Magen växer och inköp

Igår var vi hos barnmorskan igen. Det visade sig att magen (sf-måttet = livmoderns storlek) växt 2cm. Och jag har gått upp hela 2kg i vikt på två veckor.
Det har märkts här hemma att magen växt. Jag går in i saker, krockar hela tiden, det börjar bli lite tuffare att ta sig upp från soffan, vår väggupphängda ugn är svår att hantera utan att riskera att bränna sig på magen och mina byxor (mina träningsbyxor som varit mina vapendragare) sitter himlans tajt om midjan nu.

Det är tillochmed så att Jakob går in i magen nästan hela tiden. Han sa att det berodde på att jag alltid står nära honom nu när han är hemma. Det stämmer nog. Han har mig och Tuss som svansar efter sig när han är hemma. Stackarn. Han får inte något andrum.
Men till mitt försvar så vill jag nog påpeka att vårt kök normalt sett är lite tajt för två personer. Så nu när vi lagar mat är det en större utmaning.

Lilltjejen har legat väldigt långt ner tidigare. Hon har haft huvudet antingen mot mitt bäckenben eller på min blåsa. Den senaste veckan har hon flyttat upp lite och har istället sin rumpa mot mina revben eller mitt på magen (magsäcken känns det som). Även om det kan kännas lite obekvämt och ansträngande så uppskattar jag att hon flyttat upp. Tidigare så kände jag istället ett tryck nedåt ibland. Det är ju det sista man vill känna.
Sen så var hon rätt bra på att sticka ner armarna så långt ner det gick, så det kändes som att hon försökte bryta sig ut.

Mitt järnvärde är uppe på en bra nivå igen. Det e skönt. Jag ska endå fortsätta med järntabletterna då det finns risk att järnvärdet sjunker igen annars.

Vi har köpt hem det mesta som bebisen behöver nu. Och möblerat. Så himla kul!!
Ska be Jakob hjälpa mig ta bilder senare idag så att det kommer upp i bloggen.
Jag är väldigt nöjd med allt faktiskt. Även som skötbordet och spjälsängen var lite större än väntat. Allt löser sig inom sin tid.
Nu är det bara 5 veckor kvar innan cerclaget ska klippas. Känns lite läskigt och som att tiden rusar förbi alldeles för fort. Det får gärna gå lite långsammare så att jag får njuta ännu mer av att vara gravid.

Här nedan är ett par bilder. Visst syns det att magen flyttat upp? Och att den har växt. Hahaha. Jag ber om ursäkt för de fräscha svettfläckarna. Det är hemskt varmt här just nu.

Vecka 29+1

Vecka 31+1

Kram
S

This entry was posted in Älsklingen, Cerklage, Familj, Gravid, Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>