3 månader sedan

Idag är det exakt 3 månader sedan vi vart inskrivna på sjukhuset.
Känns jättekonstigt. Vart har tiden tagit vägen? Har jag legat/suttit still i 3månader. Ett helt kvartal. Sjukt.
När vi var på sjukhuset kändes det som att vi kunde skratta oss lyckliga om förlossningen inte satte igång innan 3 veckor senare…nu har det gått 3 månader.

På tisdag är det 3 veckor kvar tills vi nått veckan där de klipper cerklaget. Kära nån!!
Vi är snart i mål. Känns jätteroligt…samtidigt som jag vill fortsätta vara gravid. Det e ju jättekul det här.

Nu, äntligen, kan vi se en bild framför oss där det faktiskt kommer att komma en ny medlem till vår lilla familj. Både jag och Jakob har inte vågat tänka så långt innan. Men nu när vi är så nära är det nästan så att vi tvingar oss själva att inse det.
Som sagt på tisdag är det 3 veckor kvar, vi har ännu inga sängkläder till bebben. Bilbarnstol saknas med. Dessa två grejer ska köpas idag ( vi nätshoppar).
Jakob måste tvätta alla bebissaker. Är så avis på honom. Skulle så gärna vilja vara med och tvätta minikläderna. Nåja, något säger mig att det kommer att bli en del tvätt i framtiden med ;).

Igår insåg vi verkligen att det kan ske närsomhelst. Att hon kommer alltså. Vi åkte in på kontroll för att jag var lite orolig då jag kände henne mindre än vanligt.
På det sättet är det väldigt bekvämt att tillhöra specialistmödravården, man är alltid välkommen dit.
Precis innan vi åkte så kom det en bloddroppe.
Det visade sig att bebisen låg med både armar och ben på min moderkaka. Jag har den högt i framvägg så den agerar som en stötdämpare. Därför kände jag henne mindre.
I övrigt så mådde bebisen kanonbra! Skönt.
Eftersom att jag ska träffa min läkare på måndag så sa vi att vi kollar blödningen då. I och med att det bara var en droppe är det nog inte något akut. Om jag blöder mer så ska vi in igen.
Det har hänt förut att jag blödigt. Då var det från en slemhinna utanpå livmoderhalsen (som brukar sitta på insidan men på mig sitter den på utsidan såklart) som var lite extra känslig och blödde. Troligtvis är det samma orsak denna gång.

Jag har vaginala tabletter (supermysigt…) som jag tar varje dag. Dessa kan reta slemhinnor. Anledningen till att jag tar dessa är för att de är värkhämmande. De hjälper mig på det sätt att jag inte får sammandragningar som kan sätta igång en förlossning.
Jag tror absolut att det fungerar. Jag får sammandragningar någon gång ibland. Men det är övningsrörelser för livmodern. Har bara haft 1-2 sammandragningar som gjort ont – och det är dessa som är ”farliga”. Eller om man har väldigt täta sammandragningar förståss.
Det har jag alltså klarat mig från. Är inte direkt orolig nu när jag känner att det spänner till.

Annars har vi det bra i Huddinge. Jag får värmeslag typ en gång om dagen. Har på fläkten och försöker äta glass i stora lass. Vår lägenhet är otroligt varm. På kvällarna är det 27 grader inomhus.
Jag har inget emot att det varit en blöt sommar. Det får gärna regna lite mer.
På tal om glass. Tror bestämt att jag ska ta mig en liten glass nu. Vi har päronsplitt hemma.

Kram
S

 

This entry was posted in Älsklingen, Cerklage, Gravid, Huddinge Sjukhus. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>