Profylax – Föräldrakurs

I tisdags var vi på en profylaxkurs. Det visade sig att Jakob e en riktig expert på att andas medan jag suger på det. Nåja..
Kursen var rätt givande. De gav råd och tips till både mamman och pappan – vilka vi säkert kommer kunna ha nytta av. Bland annat en hel del massage som Jakob kan ge mig. Det gillas =)

Mitt i allt vart jag kallsvettig. Det gick inte över utan jag blev snurrig och var nära på att svimma.
Tycker ju det känns läskigt med den kommande förlossningen.
Så jag fick gå ut och ta luft. Först gick jag på toan och tvättade ansiktet i kallt vatten. När det inte fungerade gick jag ut å tog luft.

Kursen avslutades med att vi fick se en film. Huuuh…
Tittar inte ens på förlossningsprogram normalt sett. Jag började gråta lite. Kom nog mest tårar från mig i hela rummet.
Främst kändes det lite läskigt, men sen var det mysigt att se att det faktiskt kom ut en bebis. Det är väl det som gör att en minimal del av mig ser fram emot det.

Om det inte hade varit så att det ger barnet sämre förutsättningar hade jag definitivt gjort ett kejsarsnitt (vilket jag e helt säker på att min läkare skulle gå med på).  Nu är det inte bäst för barnet så det är bara att bita ihop. =)
Det kommer att gå bra….

Kram
S

 

This entry was posted in Älsklingen, Cerklage, Gravid, Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>