Studiebesök på Huddinge Sjukhus

I onsdags var vi som sagt på en förlossningsföreläsning på Huddinge Sjukhus.
På vår mödravårdscentral har vi tidigare varit på en profylaxkurs som snuddade på en del av infon vi fick på sjukhuset. På sjukhuset gick de även igenom lite amning, en sådan kurs har vi oxå varit på.
Överlag måste jag säga att vi har varit duktiga på att gå på de förberedande kurserna. Mycket är logiskt och lite självklart, men det är bra att höra. Samtidigt som man får ventilera de frågor man själv har i ämnet. Superbra!!

Iallafall. Sjukhuset hade haft ett sommaruppehåll och detta var första föreläsningen för säsongen. Den hölls i en stor aula (är ju ett universitets sjukhus) så när vi satte oss tänkte vi att vi i stort sett skulle få raden för oss själva.
Jag har ju en tendens att bli svimfärdig när det gäller såna här saker så jag ville ha en snabb väg ut så jag kunde få frisk luft.
Därför satte vi oss näst längst bak. Till vår stora förvåning var det smockfullt i aulan. Det var tillochmed så att några fick sitta på stolar bakom de vanliga raderna.
Så min flyktplan gick alltså inte direkt i lås. Som tur var så kände jag inte att jag behövde gå ut.

Barnmorskorna som höll i föreläsningen var väldigt duktiga. Och bilderna de visade var väldigt smakfulla. Det känns fortfarande väldigt nervöst. Men kanske inte lika mycket som innan.
Vi får ta det som det kommer…

Något som däremot oroade mig lite var att det var rätt många kvinnor som såg ut att gått långt. Hoppas att det inte är fullt på Huddinge när det väl är dags för oss. Vi har inte satt upp någon plan B.

Kram
S

This entry was posted in Gravid, Huddinge Sjukhus, Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>