Sista föräldrautbildningen och bebis är fixerad igen

Igår var vi på vår mvc (mödravårdcentral) två gånger. Först på morgongen för en föräldra utbildning och sedan på eftermiddagen för att träffa vår barnmorska.

Föräldrautbildningen hette ”Tiden efter förlossningen”. Det kändes lite förvirrande då vi redan varit på amningskursen. Sen så kändes det lite jobbigt för Jakob då han skulle få så många timmar att jobba in. Vi har ju varit iväg på ganska många besök nu på sista tiden.
Så innan vi kom dit hade jag som mål att om det är samma sak som tas upp som tidigare så sticker vi tidigare.

Utbildningen visade sig vara jättebra! Jag anser nog att det var den bästa av de alla. Mycket för att det var mjuka värden som togs upp. Alla andra kurser kan man i stort sett läsa sig till hur det går till. Men denna hade de en kurator med på (som bland annat jobbar på öppna förskolan).
Det låter kanske konstigt. Men mina ögon öppnades för att det faktiskt kommer att finnas en tid efter förlossningen. Visst, vi har förberett oss och jag kan se bilder framför oss med en 1 åring. Men det blev endå så mycket verkligare.
Jakob kände oxå att detta var en av de bättre (om inte den bästa). Så han fick ut massor av det med.

På eftermiddagen träffade vi som sagt barnmorskan.  Det var ett vanligt besök där magen mättes, hjärtljuden kollade och även mitt blodtryck.
Mitt blodtryck har varit lite lågt hela tiden, sist var det riktigt lågt. Så det var därför det kollades. Det var fortfarande låg men inom mina normala gränser. Skönt. Hjärtljuden var oxå bra.
Magmåttet då. Det som sköt i höjden förra veckan. Det hade inte växt en millimeter. Och det innebar att jag är tillbaka på min vanliga kurva. Troligtvis var det så att bebisen låg högre upp förra gången. Kurvan ser iallafall rätt skoj ut med förra veckans resultat. Den går spikrakt uppåt för att sedan vända spikrakt nedåt.

Något som barnmorskan oxå alltid gör är att kolla hur bebisen ligger i magen.
Hon låg väldigt långt ner och var i stort sett fixerad igen. Hon sa att hon knappt kunde röra på hennes huvud, men eftersom att det fanns en liten osäkerhet så valde hon att registrera det i datorn som ruckbart.
När hon höll på och knövla med bebisen hade hon fått en argsint buff tillbaka. Haahaha.
Jag kände faktiskt att hon flyttat ner igen. Det gjorde hon på onsdagskvällen/natten. Då kom det dära trycket nedåt tillbaka. Det känns som speciellt så nu när jag vet vad det är så är det väldigt lätt att identifiera. Det mest utmärkande är när jag ska upp och kissa på natten. Då gör det ont när jag sätter och ställer mig upp. Känns som att hon tar den platsen hon vill ha när jag sover.

Vi ska träffa barnmorskan en gång till innan 5/9. Då ska vi även skriva en summering till förlossningspersonalen. Där man gör en snabb summering över graviditeten och vad man önskar under förlossningen. Jag har inte direkt några önskemål.
Det skulle vara att de trollar ut bebisen dårå. =) Men det gissar jag på att det är ett kört lopp…

Kram
S

 

This entry was posted in Gravid, Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>