Vaccination och läkarbesök

Idag har vår skrutta haft en tuff dag.

Sist på mammaträffen frågade jag vår bvc-tant hur det kommer sig att Ellie har så hög kvällstemperatur. Det är inte ovanligt att hon har 37,7-37,9. De andra mammorna ger sina barn alvedeon när de ligger över 37,5 för att de anser att det är på gränsen till feber. Då skulle det ju innebära att Ellie har typ feber varje dag.
Fick ett väääldigt flyktigt svar och ”du kan ju gå till vårdcentralen om du är orolig” tillades.
När Ellie hamnade på 38,1 i söndags bestämde jag mig för att det var dags att kolla upp det.
Sagt och gjort idag.

Läkaren var samma som gjorde tvåmånaderskontrollen. Han känns faktiskt rätt bra. En snabbsänka togs. UFF!! Trodde att jag skulle avlida när de stack henne i fingret. Blödde som sjutton gjorde det med. Det visade iallafall ingenting. Hon är helt frisk! Skönt.

Efter de stuckigt henne i fingret var det bråttom till bvc (som ligger i samma lokaler) där hon skulle vaccineras.
Då pratade jag och bvc-tanten om hennes temperatur igen. Vi kom fram till att det troligtvis är för att hon sprattlar så mycket som gör att hon e så varm på kvällarna. Hon sprattlar ju som en liten fisk i babysittern. Det trodde jag alla barn gjorde?

Vaccineringen var väl sådär kul. Trodde jag skulle dö igen. Men…hon skrek långt ifrån lika mycket som hon kan göra på kvällarna (vilket var ett tag sen nu). Kolikskriket alltså.
Det kändes riktigt bra på ett sätt. Det var lättare att trösta henne och det kändes då som att hon varit med om värre.
Det kändes däremot jättejobbigt att hon inte vart så ledsen som hon kan bli på kvällarna på det sätt att det känns som att hon måste haft ruskigt ont då. Läste nånstans att kolik känns som tarmvred. Det är ju svårt att föreställa sig.
Men vid den andra sprutan idag sa bvc-tanten flera gånger (varnades till mig) ”den här gör jättejätteont på dem” – och så blir hon mindre ledsen än vad hon blivit hemma.
Usch. Som tur är verkar magen vara lite bättre. Och nu har hon faktiskt bajsat själv ett par dagar i rad!!

Nu på kvällen har hon fått ett kolikåterfall. Hon är fylld med gas och gråter otroligt mycket till och från. Hon sover en stund och vaknar gråtandes, efter ett tag får jag henne att somna om och då börjar det om.
Hoppas att hon får sova rofullt inatt.

Det har blivit några stunder som vi varit ”barnfria”, vilket är väldigt ovanligt på kvällarna. Normalt sett så ”nattar” jag henne mellan 20-22. Det har inneburit att vi fått lite gjort. Jag sitter ju bland annat vid datorn.

Det värker verkligen i hjärtat när man tänker på hur ont hon måste ha haft i magen.
Hoppas att återfallet bara var tillfälligt.

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>