Nu är jag arg..

Jag har länge känt att jag varken får den hjälp eller stöd från bvc som jag behövt/önskat få. Vi går dit å mäter å väger Ellie. Jag ställer alltid några frågor å tänker alltid att jag får googla upp ett svar när jag har möjlighet istället.

Bland de få saker jag verkligen litat på är att Ellies problem med förstoppning inte kan bero på grund av någon matallergi.
Kan ju erkänna att jag vart häpen när jag idag googlade på en gröt som Ellie fått smaka på. Hon har fått lite prickar å jag tänkte att det kunde vara en reaktion på gröten…vilket jag släppt lite grann. Troligtvis för att jag e så arg.

Såg symptomen på mjölkallergi.
De ärsömnstörningar, gnällighet, eksem (kanske det hon har på ryggen nu?), torr hud, diarré/förstoppning och gasig mage.
De fetmarkerade stämmer in på Ellie.

Nu behöver det möjligtvis inte vara mjölkallergi, men det är inte heller uteslutet.
Eftersom att de kan bli förstoppade av mjölkallergi kanske de kan bli det av andra livsmedel med?

Sjukt irriterande om detta e svaret på gåtan om hennes mage.
Tänk vad mycket smärta hon fått gå igenom i onödan då.
Vet inte om jag nämnt det. Men hennes bajs e så stort å hårt att hon fått en bit extrahud i rumpan!!
Då har det inte varit trevligt för henne att bajsa.

Jag blir faktiskt sjukt arg på detta!!!

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nu är jag arg..

 1. lilla jag says:

  Hmm, med lite äckelvarning för alla kräsmagade som kanske inte vill läsa sånt här…
  ;-)
  Emil har aldrig någonsin skitit en korv. Det är smetigt. Typ som sockerkakssmet eller lite geggigare ibland. Han skiter ca en gång per vecka. Utom första 4 veckorna då han hade ont i magen och bajsade 12-14 gånger per dygn. Han verkar inte ha ont alls när han skiter heller. Konstigt att det kan vara så olika!
  Kan ni inte få prova mjölkfri ersättning då? Ska tydligen vara svindyrt, men om det hjälper Ellie så…
  Eller testa ge henne mer vanlig mat? (Som det inte är mjölk i.)
  Någon gång ska det väl vända för henne! Inte kul att ha så jobbigt att bajsa :-(

  • Samira says:

   Jag ska köpa hem den dära ersättningen imorrn. Det får kosta vad det vill!!
   Fick ett tips på fejjan om en gröt som man kunde testa med.

   Låter som att Emil bajsar rätt normalt då va? :) Kan erkänna att jag inte e en expert.

   Ellie behöver bajsa minst en gång om dagen, gärna två. Bajsar hon i blöjan så blir bajset format efter hennes skinkor å sitter liksom fast där, hjälper vi henne så kommer det som korvar…ibland ser det ut som harkluttar både i blöjan å när hon får hjälp.
   Å ibland ser bajset mjukt å fint ut..
   Nä, det är inte kul för henne. När hon bajsat å det varit hård verkar hon bli lite smårädd nästa gång hon ska bajsa.
   Om det är att hon e överkänslig mot mjölk vet jag inte om jag kommer kunna kontrollera mig. Då får bvc-tanten hålla i hatten!

  • Samira says:

   Kram!!! (Blev visst lite upprörd där på slutet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>