Sliten mamma efter en underbar dag

Vilken härlig dag det var idag och vilket tråkigt slut dagen fick.

Jag vaknade klockan 8 av att jag var törstig. Vid den tiden hade Ellie inte vaknat för sitt första mål än. Hon vaknade till vid 6 som vanligt. Men fes lite och somnade om.
Härligt.
Vid 8 vart jag ju som sagt törstig å lite rastlös. Smög upp och pysslade lite i en hel timme.

Jag vet faktiskt inte när det var jag hade så mycket tid för mig själv sist. Lite efter 9 vaknade Ellie. Hon fick sin frukost. Sen gick vi å matade mej.
Strax efter 10 fick hon sina puréer. Efter det lekte vi lite.
Sen så hade jag fullt upp med att förbereda för vår utflykt. Medan jag pysslade låg Ellie i sin säng. Hon såg lite trött ut så jag erbjöd henne lite ersättning.
Trot eller ej, men efter några klunkar somnar hon i sin säng(!!).
Jag fortsatte att pyssla men var tvungen att väcka henne efter 30min sömn. Medan jag pysslade borstade jag håret. Fick en aha-upplevelse. Var det så håret såg ut när man ansträngt sig lite. Jag som tyckt att risbusken varit utom all kontroll på senaste. Svaret är alltså i borstningen. Kanske borde göra det oftare…

Vi skulle till kungens kurva med ett par mammor.
Som tur är sover hon nästan alltid (peppar peppar) gott i vagnen.

Vi var på Ikea och barnens hus. Finns mycket kul att klämma på =).
På vägen, typ 10min in på promenaden, fick jag världens skavsår. En liten sten hade letat sig in i min sko. Inte skönt. Nu tycker jag synd om mej när jag sitter här med en blodig fot.
Det är däremot inte synd om mej om man tänker på att jag fick möjligheten att promenera i solen. Åh vad mysigt det var! Något varmt med vinterjackan dock =).

Jag kände verkligen när jag var på Coop hur slut jag var. Hela kroppen värker.
När vi kom hem var jag tvungen att göra ny katrinplommunpuré innan Ellie fick sin mat.
Blev lite senare än vanligt tror jag.

Det var halvt omöjligt att få ner henne i varv sen. Hon låg på mig å skällde på oss och skrek till ibland. Efter en timmes tragglandes kände jag hur musten gått ur mej ordentligt. Så jag la henne i sängen å sa ”nu ska du sova” och gick ut. Trodde aldrig att hon skulle somna…
Vi (läs Jakob) har varit inne och lagt snutten över ansiktet på henne några gånger. Nu sover hon sedan en halvtimme tillbaka.
Känns lite konstigt. Hon somnade i sin egna säng, på kvällen helt själv.
Jag vågar inte tro på att det kommer att hålla i sig. Men vi får testa imorrn.
Tänk om hon aldrig mer vill sova på mig nu…hoppas att det inte är så. Jag är inte redo för att hon ska sluta med det.

Det enda jag tänker på nu är att hon somnade mot min otrevliga röst som tappat tålamodet som säger ”nu ska du sova”. Inget godnatt, ingen puss och inget ingenting.
Himla dumt känns det. Hon minns det säkert inte, frågan är mer om jag någonsin kommer att glömma det.

Nästa gång jag är såhär fysiskt trött ska jag tänka på idag. Och påminna mig själv om att hon är viktigare än allt. Jag måste vara tydlig och visa det för henne. Istället för att gunga henne halvhjärtat, från å med nu blir det helhjärtade gungningar.

 

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>