Grrrrr

Det är ett fettfläck på insidan av suffletten på barnvagnen.

Fläcken kommer inte från oss – utan troligtvis grannen/grannens barn.
Det stör mig som fan!!

Jag må vara extrem. Men när främlingar tar i vagnen på bussen brukar jag vifta bort deras händer.
Det finns stångar att hålla sig i.

Varför kladda ner nån annans vagn?
Så jäkla äckligt att jag kräks!
Vill man ens veta vad det e för kladd?

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

7 Responses to Grrrrr

 1. Jennie says:

  Tack så mycket, det var snällt sagt av dig :) Tyvärr bloggar jag inget längre. Kände inte att tiden räckte till och att jag ville lägga mina lediga stunder åt annat som min familj. Du får gärna kika in på min INSTAGRAM också. jenniemilian heter jag där. Lägger upp bilder då och då. Kram på dig!

 2. Tack för din kommentar på min blogg!

  Måste bara fråga eftersom du också haft cerklage. Fick du det insatt för att förebygga eller akut? Och var du aldrig ute? Följde med och handlade och så där?
  Att ta det så här lugnt är inte min grej riktigt och det är en stor utmaning…vet inte hur jag ska palla detta om det ska vara så fram till slutet av augusti…jag kommer bli odräglig.

  kram

  • Samira says:

   Jag tycker att det är jättekul att du är gravid igen. Ska se till att följa din resa :). Håller tummarna för att du får må bra å att det går bra denna gång.

   Jag opererades akut i vecka 20+5. När jag var 20+3 upptäcktes det att jag öppnat mig. Man väntade i ett par dagar för att de skulle vara säkra på att det inte var en infektion som var orsaken.
   Jag har för mig att det är du som har en väldigt liknande historia som vi.
   Jag var öppen 2cm och hade en buktande fosterhinna.

   Eftersom att jag opererades akut hade jag väldigt svårt för att lita på cerklaget i början. Jag gjorde inget alls. Diskade, laga mat, städa å handla var saker som Jakob fixade.
   Jag åkte till sjukhuset kommunalt (tar ca 15min) en gång i veckan i början, sedan varannan vecka. Så var jag hos min barnmorska varannan vecka.
   Så jag rörde mej en del endå. Handla vågade jag nog göra i vecka 34+0. Då åkte jag tom till Ikea.

   Om jag blir gravid igen kommer jag få ett planerat cerklage insatt i vecka 13. Då kommer jag nog våga vara mer aktiv. Fast om jag skulle börja få sammandragningar eller något annat tecken på att magen reagerade skulle jag se till att ta det lugnt.

   Jag låg 2veckor på sjukhus i början. Så jag blev nog van vid att ”vänta ut tiden”. Kändes som man höll andan graviditeten ut.

   Nu vart detta långt. Sorry :).
   Håller verkligen tummarna för dig. Jag tror att du känner din kropp bäst. Börja att röra på dig försiktigt å se hur det går. Sen kan du ju våga dig ut på längre sträckor. Det känns som att det kanske är längre fram i graviditeten man ska ta det lugnt(?). När magen e tyngre. Jag kunde känna att det högg till i cerklaget när jag stått å rört på mig för mycket.
   Kram

 3. Ok, mitt cerklage satte nu in i förebyggande syfte. Ja våra historier är rätt lika…jag vaknade ju av att livmodersäcken hade åkt ut, men hade inga sammandragningar innan eller så. Bara på kvällen innan vi åkte in, då gjorde det väldigt ont men det var också första gången. De försökte ju då sätta ett cerklage, men då sprack hinnan och vattnet gick. Skulle ha fått Pyret imorgon (10/3) så det känns lite konstigt.

  Jag tar det väldigt lugnt…inte min grej bara så jag får vänja mig. Handla gör jag aldrig själv och har inte gjort de senaste månaderna eftersom jag tidigt fick order om att inte bära tungt och ta det lugnt. Men visst tänker jag på vad jag gör, men känner att jag måste få lufta mig lite! Jag ska på kontroller varannan vecka nu ett tag framöver och till vanliga mvc först i april. Det känns tryckt! Den här gången får vi förhoppningsvis komma på RUL…hann ju aldrig sist.

  Ska försöka uppdatera min blogg lite mer nu, har inte vågat skriva om graviditeten än pga vad som hände sist. Men nu så ska jag nog det!

  kram

  • Samira says:

   Jag beklagar verkligen måste kännas tungt med morgondagen.
   Usch, jag finner inga ord…

   Men precis. Du känner hur mycket du vågar utmana dig själv. Jag var (å är allmänt) rätt feg. Vågar inte lita på att jag känner mig själv tillräckligt bra för såna beslut.
   Min läkare sa dock att vid nästa graviditet kan jag leva på som vanligt, men inte jobba då.
   Så då tycker man att samma sak borde gälla dig :).

   Jag kan tänka mig att det känns läskigt. Men om din plan var att skriva om pyret å den graviditeten kanske du ska försöka även denna gång. Det är rätt kul att gå tillbaka i bloggen å se hur man mått. Sen är det kul att gå tillbaka å följa ens barns utveckling å hur man utvecklas som mamma :).

   När har ni er rul? Borde väl vara snart om du e beräknad i aug?
   Kram

 4. Det har varit lite tungt idag, men vi har sysselsatt oss…jag mest som moraliskt stöd ;)!

  Jag ska börja skriva med om graviditeten, har skrivit en separat dagbok vid sidan om bara för att ha allt och alla tankar nedskrivna.
  Just nu tar jag det väldigt lugnt, men ska fråga vid vårt återbesök den 18 om vad som gäller och avd jag får göra och inte.

  Vårt rul är den 2/3 så det är inte så långt kvar…lite läskigt dock eftersom det ligger på den dagen då jag fick föda fram Pyret. Men det ska nog gå bra!
  Nu ska jag börja fylla i till försäkringskassan…min syster jobbar där och sa att mitt sjukintyg var dåligt skrivet så jag kommer säkerligen få komplettera om jag inte själv kan skriva övertygande…alltid är det nåt.

  Kram

  • Samira says:

   Usch. Ja nu e dagen förbi iallafall.

   Jag hade inga problem alls med försäkringskassan. Fick en utbetalning bara dagar efter jag skickat in ansökan.
   Min var inte heller så väl ifylld.
   Skrev väl rätt utförligt men inte en novell i ansökan. Det ska nog gå bra :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>