Dagen är slut – tack å lov

Usch. Idag hade jag ingen bra dag. Det var helt å hållet självförvållat, men det e inte kul för det.
Igår var Ellie rätt matglad. Så vi tryckte i henne 1 1/2 burk (cirka) katrinplommonpure. Ni kanske kan gissa vad som hände? Ja, det var ju faktiskt inte det smartaste vi gjort. Ellie fes typ hela natten. Vilket såklart är bra på det sätt att gasen kom ut. Men hon verkade ha lite magknip och gnydde rätt mycket till å från under natten.
Hon vaknade när vi la oss, vilket var 22. Då gav jag henne en flaska. Sen så vaknade hon 02 och var ledsen. Så då gav jag henne en flaska till. Trots flaskorna så var hon inte helt tillfreds..lilla gumman. Utan det var tydligt att magen spökade.
Så när klockan var 4.30 vaknade hon, minns inte exakt förloppet. Men tror att hon inte var hungrig. Hon var bara ledsen.
Så jag försökte ha henne sovandes på mig. Vilket funkade i typ 10min. Sen testade jag bredvid mej. Då låg hon bara å pratade och pep.
Så det var bara att gå upp så iallafall Jakob fick lite sömn. Det har aldrig hänt tidigare att hon vaknat så här tidigt.. När vi väl var uppe fick hon leka med rentvätten vilket hon tyckte var jätteskoj. Så bajsade hon.
Vi var vakna till strax efter 6. Då gav jag henne en flaska å hon somnade om. Smög in i vårt sovrum å lyckades tajma Jakobs väckarklocka på sekunden.
Normalt sett så sover hon igenom den. Hon kan röra lite på sig i sängen men somnar alltid om.
Idag var det som att det klingade till. Hon sov mot min axel. Så kling lyfte hon på huvudet å var jättepigg.
Hallelulja. Kan ju erkänna att jag var vaken till 3 efter 2-flaskan. Vilket var dumt… Men jag kunde inte somna om. Så när hon blev så pigg av väckarklockan ville jag bara sjunka genom jorden.
Jag la henne i hennes säng å hoppades på att hon skulle somna om. Det krävdes några vaggnigar. Men tillslut..vid 7, somnade hon. Så sov vi till 9.

Ellie sov långt ifrån så många timmar som hon hade behövt. Så hon har varit övertrött heeeeeeela dagen. På det var jag supertrött, hade huvudvärk å var väl inte på världens bästa humör.
Så vi hade en sur bebis och en sur mamma här hemma. Jag tog fram alla knep i boken för att få Ellie att sova på dagen (vilket inte brukar vara några problem längre). Men inget funkade.
Det var bara att ta på sig å gå ut. Då vart jag såklart bitter för att vi inte har något centrum här. Bitter, bitter, bitter. Huddinges centrum var kanske inte superkul. Men man hade alltid något att klämma på.
Här har vi hemköp..som faktiskt inte ens är barnvagnsvänligt för att det är så trångt.
Ja..ni hör ju. Bitter, bitter, bitter.

Jag åkte till vällingby. Gick omkring där tills Jakob mötte upp mig. Blev totalt 4h. Ellie sov på sin höjd 2 av dem. Det var såklart bättre än inget.

Vi får se hur hon sover inatt. Det är helt klart något som stör henne. Hon har sovit hela nätter (22-8) sedan 5e dec. För nån månad sen så började hon vakna 2-3ggr per natt. Sen vart det 1ggn per natt. För ett par dagar sedan så sov hon hela nätter igen (19-7).

Jag börjar känna mig lite sliten nu. Även om hon inte sover hela natten idag så hoppas jag på att morgondagen blir bättre.

This entry was posted in Ellie, Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>