Jävla-skit-helvete

Ursäkta språket.
Men jag e så förbannat trött. Trött på att hon ska ha magproblem å ont.

I helgen kände vi att det e dags att hon får börja äta mer än fruktpureer å gröt (har även börjat med välling!!).
Så vi började med att ge henne lite potatis.
Det man ”ska” börja med alltså. Jag har nåt minne av att jag testat tidigare å att hon vart hård då..,men är osäker.
Iallafall. Vi la till en stor klick smör å väldigt mycket rapsolja – för att få med lite smörjning.

Igår kväll var hon jätteledsen. Å man kände på magen att tarmen var full å hård. Vi la henne som vanligt å hoppades på det bästa.
Efter nån timme vaknade hon å var otröstlig. Så himla ledsen var hon.
Så det var bara att ta fram en pysventil.
Å mycket riktigt, hon var hård i magen. Så pass hård att det var små harkluttar som kom ut.

Det är så synd att hon ska ha det såhär. Jag vågar inte introducera mat till henne direkt.
För det slutar ofta såhär.

Dock funkar gröten, vällingen, fruktpureer (inte mango) å fruktyoghurt bra.
Det kanske bara är en tidsfråga?

Ska kolla med vår nya bvc. Måste bara vänta på att Huddinge skickat över Ellies journal till dem innan jag kan få en tid där.

This entry was posted in Ellie, Ellies Magproblem. Bookmark the permalink.

9 Responses to Jävla-skit-helvete

 1. Camilla says:

  Stackars Ellie, och stackars er.. Det finns inget värre än när ens barn har ont :(. Hoppas att hennes lilla mage vänjer sig snart.

 2. Jenny says:

  Stackars liten! Hade jag varit dig hade jag slutat helt med gröt och välling och allt annat gluten. Bebisar behöver egentligen bara mjölk (alltså antingen bröstmjölk eller ersättning) till 1 år. Välling finns bara i sverige så det är absolut inget de behöver, och det är ”känt” för att ge förstoppning. Har du talats om baby led weaning? Det betyder att bebisar matar sig själva med samma mat som ni äter, lägg fram stora bitar som hon kan plocka med själv. Förmodligen kommer inte få i sig så mycket på ett bra tag, men bebisar är väldigt bra på att välja ut det som de behöver och som sagt hon får all den näring hon behöver från sin mjölk. Jag kan rekommendera det, min dotter är nästan 9 mån nu och jag har aldrig matat henne eller gett gröt eller välling. Hoppas hon mår bättre snart. Kramar

  • Samira says:

   Hm, jag upplever att hennes mage e bättre nu när hon får gröt å välling. Som om fibrerna var det som saknades. Fast jag vet inte.
   Vågar inte plocka bort de nu när magen funkar lite bättre. Tror att hon blev hård av potatisen.

   Jag har läst lite om barn som äter själv. Tycker det låter spännande. Men jag e alldeles för pjoskig. Skulle inte klara av att ge henne nåt som hon kan sätta i halsen.
   Är en riktig hönsmamma. Jobbar på att släppa det lite. Men skulle jag ta ett sånt stort steg skulle jag nog ha hjärtat i halsgropen konstant :).

   Har din dotter aldrig satt i halsen?
   Kram

   • Jenny says:

    Nej, hon har faktiskt aldrig satt i halsen. Det är större risk för ett barn att sätta i halsen när de blir matade av nån annan än när de matar sig själva, de har ingen kontroll av vad som åker in i munnen. Deras klökningsreflex sitter långt fram när de är små så maten kommer sällan nära halsen. I början satt jag och tittade på henne hela tiden men hon fixar det så fint så jag är lugn. Om nåt är för stort eller konstigt så spottar hon ut. Kan även tillägga att hon inte har en enda tand än men hanterar både stora köttbitar och hela majskolvar.
    Va bra att ellie är lite bättre. Stackarn…

 3. Lilla jag says:

  Usch vad jobbigt! Till mig har de sagt att man skulle helt helamma (el ersättning) första 6 mån men att de sen behöver maten. I vilket fall behöver hon ju kunna äta nån gång iaf :-)
  Jobbigt att det strular så med potatis. Finns morotspure och majspure som också är bra att börja med. Har du testat dem? Kanske är nåt med just potatis som hon inte fixar?
  Jag är SÅ tacksam att Emil verkar kunna äta allt utan magproblem! Särskilt som det blev blixtomställning i och med att jag hamnade på operationsbordet…
  Hoppas hon får ordning på magen snart!!
  Testat magdroppar med lactobaciller?
  Kram

  • Samira says:

   Vännen!!! Hur mår du nu? Har du hämtat dig än? Usch, har tänkt massor på dig!
   Både majs å morot har min bvc rått mig att hålla mig borta från då de e stoppande.
   Ska kolla med min nya bvc den 16e då jag har tid där.

   Tror att de säger lite olika beroende på var man bor. Vid 6mån äter många barn i Sthlm endast vanlig mat. Ammar/får flaska 1-3ggr om dagen.
   Jag märker på Ellie att hon inte blir helt mätt. Sen så verkar hon vara lite trött på ersättningen nu när hon fått känna andra smakar. Vilket e skitjobbigt eftersom att det hon äter utöver ersättningen inte kan ersätta ett mål direkt (förutom när hon äter mycket gröt eller får sin vällingflaska, som e blandad med ersättning).
   Kram

   • Lilla jag says:

    Nu är det bra igen :-)
    Hittar inte tiden att blogga (gillar inte blogga från mobilen) men kikar in ibland. Hoppas det ordnar sig med Ellie och maten snart! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>