Att våga

Jag e ganska feg i köket. Tillåmed med att salta. Så jag tänkte att jag from nu ska försöka vara lite vildare.
Jag har ju faktiskt tidigare insett att jag kan göra ganska bra kryddblandningar.

Igår köpte vi hem frysa kycklingfiléer. Något som vi i stort sett aldrig gör. Igår kände jag lite ”nu eller aldrig”. Fånigt..jag vet.
Men iallafall. Idag när det började vankas middagsdags å kycklingen hade tinat så försökte jag få ihop ett bra recept.
Bönor har vi ju mkt av hemma. Slänga in allt i ungnen kanske? Å vi hade ju parmaskinka kvar från bruchettan vi gjorde. Bönröran verkade inte Jakob jubla för. Så vi kompromissade. Och han hittade en grej på nätet som vi gjorde om till vår grej.

Kycklingfilé i ugn fylld med cheddarost och som var inlindad i parmaskinka. Den var även glaserad. Till det serverades tunna potatisskivor som oxå tillreddes i ugn. Jag gjorde en tomatssås med stora vita bönor som även innehöll vitlök och basilika.
Hur gott som helst! Jag funderar på om jag alltid ska ha cheddarost hemma. Så fort vi har en hemma så lagar vi alltid mat där den kan inkluderas. Jag ska fundera på det.

Osten rann ut lite på min. Och som ni vet så kan jag inte hålla mig från att ta en riktig karlportion. Tandpetarna kan se ut som mordvapnet på kyllingen. Men det var bara det att jag råkade ta lite mkt ost. Det gick inte att rulla den annars.

Kram
S

This entry was posted in Mat&Hemmet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>