Vår nya bvc-sköterska

Idag var jag och Ellie på bvc här på vår nya ort för första gången. Efter samtalet jag hade med henne nära tiden bokades var förväntningarna höga.

Det första hon frågade mej när hon ringde efter hon läst journalen var om vi hade testat mjölkfri ersättning till Ellie. Då det lät som att det kunde vara mjölkallergi/överkänslighet som gjort henne så dålig. Kändes lite som en revansch. Jag tror faktiskt att hon varit överkänslig. Och att hennes mage sakta vant sig nu.
Hon bokade även en tid till en barnläkare så vi kunde diskutera olika alternativ och eventuella lösningar.
Detta var alltså innan besöket idag.

När vi var där idag fick jag väldigt mycket tips och råd om hur jag ska lägga upp maten. Sen så sa hon ”hon har lite skorv, har du behandlat det”. Eeeh…behandlat? Jag frågade vår förra bvc-tant om det å hon sa i stort sett att det bara var att ”pilla” lite tills det ramlade av. Alternativt bara låta det vara för att det försvinner av sig självt som oftast. Så det e precis det jag gjort. För hon blir så röd i hårbotten när man är där å pillar. Så det har fått vara i fred.
Tydligen så kan skorven ”smitta” så att barnen får eksem!! Hon frågade om Ellie varit torr på öronen. Och ja. Det har hon. Både på, i och bakom öronen.
Det var tydligen troligtvis av skorvet. Snacka om att man blir irriterad.
Så nu ska vi behandla hennes skorv. Vår 7månaders bebis som har haft det sen hon säkert var 2mån. Nåja..så länge hon inte lidigt mycket av det.

Jag frågade lite om våra nätter. Var ju eeextremt trött idag. Hon sa att Ellie inte behöver äta på natten, utan gör det troligtvis bara för att få tröst. Vilket jag faktiskt oxå tror.
Det var en natt nu som hon faktiskt inte åt alls utan nöjde sej med nappen, men det var som sagt en natt.
Bvc-sköterskan sa att jag kunde känna mig lugn och att vi skulle finna en lösning på det. Men att sömnen ofta är krånglig att få till på nätterna för man behöver verkligen hitta grundproblemet. Hon sa att hon skulle hjälpa mig, men först ska vi ta tag i maten. En sak i taget.
Låter som en bra plan tycker jag.

Idag köpte jag frysta ärtor och fryst majs som jag kommer göra puré av. Vi börjar med dessa. När de funkar kommer jag lägga till potatis (tror jag). Så att vi sakta fasar in det som hon haft såna problem med.
Under tiden får hon äta gröt, yoggi och sina fruktpureer. Självfallet sin ersättning med.

Det känns som sagt riktigt bra. Och jag känner att jag på första besöket fick det stöd och den hjälp jag behöver. Det känns lite som om jag vunnit på lotto.
Hurra!!

This entry was posted in Ellie, Ellies Magproblem. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>