Dag 11 – Mina syskon

Min syster.
Det skiljer sig 3 år mellan mig och min syster. Hon är den äldre av oss. Hon är en av mina allra bästa vänner.
När vi var små så såg det inte ut som att vi var syskon. Jag var väldigt ljus och hon var ganska mörk. Jag hade rakt ljusbrunt hår å hon hade lockigt mörkbrunt. Jag hade melerade/gröna ögon och hon hade hasselnötsbruna.
När folk såg oss så frågade de min mamma om vi verkligen var helsyskon. Och ja, det var ju vi såklart. Sen när jag kom in i tonåren så ändrades allt. Jag fick mörkade hår. Mitt fina, raka, glansiga och lättskötta hår försvann å kvar lämnades en kvast på mitt huvud. Det påminner inte alls om min systers eller pappas hår (min syster har fått sina färger från pappa) utan mitt hår är identiskt med min mammas.
Tillbaka till poängen – i tonåren så vart vi mer lika utseendemässigt. Överlag. Så när jag gick till min systers skola så kunde folk stanna mig i korridoren och säga ”Du är Jasmin´hs syster va?”. Coolt!!
Folk tycker fortfarande att vi e lika. På middagen när jag fyllde 30 så var Sara (Jakobs kusins tjej) övertygad om att Jasse var jag. Hahaha, det tycker jag är jätteroligt.

Min syster har ett väldigt stort hjärta. Hon har många vänner och lätt att få nya. Hon är fortfarande bra vänner med de som hon gick i högstadiet med. Det säger ganska mycket.
Vi har alltid varit väldigt olika här. Jag kan ha lite svårt att få nya vänner. Det blev per automatik att jag alltid lärde känna hennes vänner.
Vad trött hon måste ha varit på att dra med lillasyster på allt hon gjorde.

Om sanningen ska fram så har jag alltid sett upp till min syster. Ibland har jag vartít extremt avundsjuk (det hoppas jag är normalt?). Det var en tid när vi var små som vi inte gjorde annat än att bråka.
Stackars mamma, hon hade två tonårsdöttrar hemma samtidigt. Och hon var ensamstående. Det kan inte ha varit lätt.

Nu på senare år har vi fått en kontakt som är starkare än någonsin. Jag kan berätta allt för min syster. När jag gör det så är det som att hon är synsk å vet när hon ska ge råd å när hon bara ska lyssna.
För snart två år sen så kom deras lilla bebis (Angelos). Det är så kul att se hur min syster hanterar föräldraskapet. Hon är nog en av de bästa mammorna som jag vet om.
Det värmer verkligen en i hjärtat när jag ser hur hon tittar på sin lilla skatt.

Jag har den bästa systern i världen!!

Kram
S

This entry was posted in 30dagar-30 inlägg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>