Fredag

Ååh vad jag välkomnar fredagen. Jag ska sitta hemma hela dagen. Söka jobb. Så ska jag göra köttbullar med kokt potatis och gräddsås som blir färdigt exakt den minut som Jakob kommer hem.
Sen blir det bara mys hela helgen. Ska bli så kul att få ha honom hemma hos mig istället för att han ska vara borta på jobbet.

Var det bara jag som blev sjukt sugen på färskpotatis?? Nä fy vad elakt. Lär ju inte finnas några ute i handeln nu.

Jakobs familj säger inte potatis utan pärer eller perer. Vet inte..norrlänskt tror jag det är. Första gången jag hörde det så sa hans mormor det typ 10ggr på en timme. Jag fattade inte varför hon pratade om att skala päron. Det behöver man ju inte göra. Hahaha.
Hade lite svårt att förstå hans mormor i början. Hon hade en väldigt egen dialekt på finlandssvenska, norrländska å värmlänska – otroligt med sant.
Jag trodde att hon pratade ett helt annat språk. Så jag viskade till Jakob å frågade vilket språk hon pratade. Snacka om att jag blev chockad när han skrattade å svarade svenska. Hahaha. Det var bara att vässa öronen. Efter några gånger så var det inga problem alls. Då undrade jag varför jag inte förstått henne i början.
Jag saknar henne. Tänker på henne väldigt ofta. Hon var en av de renaste å snällaste personer som jag någonsin träffat.

Oj, så djupt det blev. Ville ju bara säga. Freedaaaaag!!! =)

Kram
S

This entry was posted in Familj, Roligt. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>