Påkörd av buss (lokaltrafiken)

Jag brukar ha ganska bra tålamod med SL. När alla andra skriker om hur mycket de hatar SL och att de bara e sena å otrevliga osv så säger jag (fösöker) bra saker. Jag brukar tycka om SL. Men from nu så ska jag ha ögon i nacken. Jag ska berätta varför.

Jag var på Huddinge sjukhus för att kolla upp en grej. Busshållplatsen är precis utanför entrén. Det var så sjukt mycket folk vid busshållplatsen (det skulle komma nån mer buss) så jag ställde mej liksom bakom.
Så när bussen kommer så börjar jag gå framåt (som man alltid gör). Det e ganska trångt, men jag är inte närmare körbanan än normalt.
Sen helt plötsligt så drar en kille tag i mig å säga ”Akta”. Här har vi enda anledningen till att jag inte fick bussen i huvudet. Hade han inte sagt till så hade det kunnat sluta riktigt illa.
En halv sekund efter han drog i mej så känner jag en jätteduns i sidan. Jag typ flyger minst en meter fram, tappar min vattenflaska som flyger till tjottahejti.
Men endå så fattar jag inte vad som hänt. Så jag vänder mej om å ser bussen direkt bakom mej. Den står stilla.
Jag flyttar på mej å bussen kör och ställer sig vid plattformen.
När jag fortsätter att gå fram så går jag förbi en tjej med barnvagn.
Nu var ju det här utanför sjukhuset, så jag hoppas bara att det lägligt för henne att få ut sig något som hon bär på, annars är hon inte någon bra person. Ärligt!!!
Hon säger högt ”Jaa…om man står på det vita får man skylla sig själv om man blir påkörd”. Men seriöst!!
Och där var oxå anledningen till att jag inte vågade ta upp det direkt med Chaffören.
Jag hade ju inte skadat mig så illa. Så jag tänkte låta det gå. När jag går på bussen så ser chaffisen allmänt skyldig ut å tittar i taket.

Men sen när jag sitter på bussen och chocken börjar lägga sig känner jag att det gör jävligt ont i vaden. Det känns som att den delats i två. Jag har ont i axeln och på sidan av ryggen.
Så jag messar Jakob och han ringer upp och boostar mej för att gå å säga till. Jag ville iallafall kunna ringa SL och säga vad som har hänt. Nu var det jag som stod där. Men tänk om det hade varit ett barn. Sannolikt lär ju barn stå så nära. Nä..det här behövde rapporteras.

Så jag går fram till chaffisen när jag ska av. Skämdes lite och sa. ”Du körde in i mej vid Huddinge sjukhus”.
Hon blir jättearg och säger att hon inte märkt nåt, sen frågar om jag har vittnen. Eeeh..ja, hela busshållplatsen såg det.
”Då måste du stått i körfältet” säger hon.
Här kollar jag bara på henne och säger att jag stod på plattformen. Kanske lite nära…det kan jag faktiskt erkänna.
Jag har körkort själv. Och jag skulle ALDRIG missa om jag körde på någon som stod på körfältet – som hon sa att jag måste gjort. Seriöst!!
Ni som har körkort håller säkert med. Jag minns varenda gång som jag varit nära (alltså 2meter) en människa. Jag har kört på en liiiiten mini katt en gång – och tro mig man missar det INTE!! Det var en riktig duns när en katt slog i kilen. Hur låter det inte när en människa puttas fram av en buss??
Nu kunde jag inte hålla mej från att bli riktigt förbannad. Så jag sa att det lär ju räcka med bussnumret och tiden jag hoppade på bussen.
Då sa hon att hon höll på att ringa en trafikledare och att vi skulle se vad vi skulle göra. Skitsurt. Sen sa hon att det var ”passande” att jag sa till när jag skulle av för då har ju alla vittnen gått av.
Då vart jag så sur å sa att det säkert skulle räcka med att jag säger det. Och att jag hoppades det. Sen hoppade jag av.
När jag hoppar av säger en gubbe ”Bra att du går av, vi vill faktiskt fortsätta åka”. Skitspydigt. Men ditt jääävla spån!! Jag har blivit påkörd!!
Jag överdriver inte!!!

När jag kom till SL gjorde jag både en skadeanmälan och ett klagomål. Märker chaffisen inte när hon kör på nån så ska hon inte ha körkort enligt mej.
Och mannen sa att hon dessutom har SKYLDIGHET att vara uppmärksam om bussens front kommer över plattformen.
Sådeså.

Så nu sitter jag här. Ont i ryggen, på sidan och nacken. Men jag överlever.
Är bara så förvånad å ledsen över folk (mamman å mannen i bussen). Är det inte meningen att vi ska vara tvärtom mot varandra? Jag vill gärna se mej som en sån som hjälper någon som gör sig illa. Inte vara elak mot dem.

Kram
S

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

4 Responses to Påkörd av buss (lokaltrafiken)

 1. Ida says:

  Vilja jubelidioter! Nää sånt ska man försöka att inte ta åt sig av. Alla kan göra fel att köra på något är kanske ett av dem grövre men man måste ha stake nog att stå för det! Skit i de övriga en normal människa skulle sprungit fram till dig och kollat hur det var med dig! Va sur jag blir!

  • Samira says:

   Tack söta! Man blir ju lite mörkrädd när folk bara e såna. Men jag hoppas att de bara hade en dålig dag. Vi måste ses snart Idis. Har du mycket i skolan? Stor kram

   • Ida says:

    Ja det måste vi, har hittat ett superbra ställen med massa smaskiga smoothies. Puh jag har helt galet mycket :P Hinner aldrig uppdatera bloggen, men jag ska bättra mig. Läste upp detta för Viktor hans första reaktion var densamma som min, en normal människa reagerar: Men gud hur gick det? Är allt bra, inte som den där hemska kvinnan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>