Tänder på gång

Ellie håller på att få två tänder – samtidigt. Det är de två övre framtänderna som är på väg. Man känner de och ser de liiiite genom tandköttet. Så det är bara en fråga om dagar..

Det förklarar att hon har varit lite upp och ner i humöret på senaste. Det förklarar även varför hon äter så dåligt. Får knappt i henne något alls. En måltid om dagen äter hon upp..resten äter hon upp hälften av eller i värsta fall smakar hon bara på.
Idag fick jag ge henne fruktpure till frukost och middag istället för gröt. Kändes som att det var bättre än ingenting.

Hon är lite mer ledsen på kvällarna/nätterna nu med. Känns trist att hon vaknar för att hon har ont. Vissa kvällar har vi gett henne alvedon, men hon vaknar så fort den går ut ur kroppen och är ledsen.
Jag har en tandsalva som ska hjälpa till och lindra, men vågar inte använda den då sist vi gjorde det var när hon blev magsjuk. Tror absolut inte att det var orsaken men är rädd för att hon ska reagera likadant som hon gör på vällingen.

I helgen var vi i Degerfors – hur mysigt som helst. Ska skriva mer om det sen är det tänkt.
Sen så idag var jag på mitt gamla jobb (Jakobs nuvarande) och hälsade på. ”Åt” lunch med fina A på en galleria i närheten. Jag hann inte riktigt äta då jag å Ellie var fashionabelt sena. Men vad gjorde det, vi hade det mysigt ändå. Jag följde med A till hennes arbetsplats, vilken då är samma som min gamla och Jakobs nuvarande.
Det var himla trevligt att träffa på alla. Saknar de rätt så mycket.
Ellie var på strålande humör trots att hon inte sovit på förmiddagen. Det gjorde henne lite reserverad i början. Men tyckte att det släppte sen.

Min mamma var förbi här sen på eftermiddagen. Vilket var så himla kul. Ellie är nästan alltid lite skeptisk mot folk. Idag fick mamma leka med henne, hålla i henne och smaka på det hon höll i.
Det låter kanske som lite. Men när man har ett barn som är skyggt så är det en rätt stor grej. Jag är van att hon reagerar med stora tårar när nån annan än jag å Jakob håller i henne.
Kanske håller det på att släppa. Jag ska göra det jag kan för att miljöträna henne nu när det går så bra. Imorrn är min almenacka tom. Men på torsdag ska jag till Huddinge. Ska be min kompis hålla i henne lite där då. Henne e hon ju van vid så det borde gå bra. Dessutom så går allt alltid bättre när det är andra barn i närheten..
Spännande!!

Oj, nu blev det här långt och osammanhängande. Precis som jag känner mej nu – kanske inte lång dock..det kommer jag nog aldrig känna mej.

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>