Nu e hösten här

Hösten e här å ljusen e framme. Precis som det ska vara alltså.

Idag har Ellie gått mer än vad hon har krupit. Det har hon väl i å för sej gjort länge. Men hon har inte gått självständigt då.
Idag har hon knatat runt själv. Jättestolt har hon varit.

Jag å Jakob har bestämt att vi ska börja äta ekologiskt och köpa råvaror som inte kan innehålla nån skit. Det hela började med att Jakob sett en dokumentär om majs eller nåt. Han insåg snabbt att det är så mycket fusk med maten.
Som alltid hoppar jag på Jakobs tåg även om jag inte hänger med helt.
Men det e väl självklart att vi inte kan mata vårt barn med något som inte alls är så näringsrikt som man tror.
Så nu ska vi börja beställa hem både ekolådan och köttlådan. Det e ju inte nån billig mat. Men för det man för måste jag säga att jag ändå tycker att det e otroligt prisvärt!
Köttlådan ska vi nog klara oss på en i månaden. Då får man 8kg kött för 1000kr. Då ska det vara både nöt å fläsk.
Hur som haver så måste det testas.
Den stora ekolådan (mix) med grönsaker och frukt kostar 300kr i veckan. Då behöver man inte tänka på att bananerna, äpplena och resten av frukten som vår bebis äter är besprutad med en massa gifter som inte går bort vid tvättning.

Nu minns jag vad Jakob sa om dokumentären. De hade gjort tester där det visade sig att kossor som fått majs till foder (vilket tydligen e vanligt i USA) kött innehåller en hög halt av majs.
Det vill säga att det djuren äter, äter vi. Då är det inklusive antibiotika, andra preparat å all annan skit.

Nej, nu ska vi bli medvetna. Kanske lite olägligt ekonomiskt i å med att jag nyligen blivit arbetslös å så.
Men jag tror ärligt att vi kommer att spara pengar genom detta…småhandlandet ska vara ett minne blott.

20130922-230201.jpg
jag älskar hösten. Det e nog min favoritårstid

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu e hösten här

  1. Camilla says:

    Ekomat är ett område jag känner stor passion för, haha. Blä för tillsatser, plus att man inte vet vilka effekter genmanipulerad mat har på lång sikt. Hemma kompenserar vi det ekonomiskt genom att äta mycket vegetarisk mat, kokar man egna bönor och sånt blir det nästan gratis. Thaibutikerna har billig tofu också, kanongott. I Norge åt man under en period väldigt lite kött under ( var det andra världskriget tro?), eftersom allt kött gick till soldaterna. Under den tiden försvann nästan alla välfärdssjukdomar som hjärtproblem och även cancer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>