Hjärtsnörp

Idag åt jag lunch med ett par (gamla) kollegor. Himla mysigt.
Medan vi åt ställde vi fram en tallrik med majs till Ellie.
Hon tryckte i sig handflata efter handflata. Jag försökte vara där å sänka hennes tempo. Men sen vart jag väl bekväm.

Helt plötsligt rycker Ellie tag i min ärm på tröjan å fortsätter att rycka. När jag tittar på henne e hon röd och väser lite.
Hon hade satt i halsen. Jag blev så rädd.
Dunkade henne i ryggen å sa år henne att andas. Under tiden spelades hela första hjälpen kursen i mitt huvud.
Tack å lov så verkade det som att det bara hade varit segt för henne att svälj. För hon fortsatte att andas som vanligt. Eller om dunkningarna gjorde susen.

Hemskt var det iallafall!! Å den saken e klar, aldrig mer att hon får tugga i sig en tallrik med hela majs.
Nej.

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hjärtsnörp

 1. lilla jag says:

  Men FY!! Det är min stora skräck!! :-S
  Det är sambon som ger Emil större och större saker. Själv är jag fortfarande mest bekväm med puréer, mosad banan och annat som slinker ner lätt. När han äter kex/rån och annat kollar jag honom som en hök. Minsta lilla host och pulsen är på 300 slag i minuten. Försöker att han inte ska märka nåt, men fy så läskigt det är. Nu är det ju oftast ingen fara, de hostar lite och så flyger nåt ut. Riskorn eller vad det nu var som hamnade fel. Men jag kommer nog aldrig vänja mig riktigt. Tycker det är obehagligt även när vuxna sätter i halsen, men när det är ens lilla guldklimp är det ju såååå mycket värre!! Skönt att det gick bra med Ellie!

  • Samira says:

   Ha usch vad läskigt det var. I normala fall delar jag på majskornen, men åt med några gamla kollegor så jag kände mej lite pjoskig. Blir så irriterad på mej själv att jag inte följde min magkänsla.
   Var himla skönt att det gick så bra som det gjorde :)
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>