Hur kan det gå så snabbt?

Är det inte konstigt att allt går så snabbt med barn. Hur kan hon redan förstå så mycket?
Det är lätt att glömma å fastna i egna spår å köra på samma gamla rutiner.
Men det e ju viktigt att hänga med i svängarna å främja hennes utveckling.

Ellie kan peka ut lampor, sin egna mage å hämta grejer som vi ber om. Ja, iallafall nappen å bollar. Det är i å för sej det enda jag testat med..
Hon äter själv med en sked både ur burk och från tallrik. Ramlar nåt utanför plockarn hon (ibland, i vissa fall går de direkt till munnen) upp det å sättet det skeden för att sen ta den till munnen.
Hon pekar på allt å jag försöker förklara va det är hon pekar på. Känner att jag skulle behöva bygga på ordförrådet lite. Även typ träd, buskar å fåglar.

Hon älskar att ”läsa”. Det är situationstecken över läsa för att oftast hinner vi bläddra i boken innan den byts ut. Allt som oftast sitter vi med alla böcker framför oss och hon domderar som en liten diktator vilken bok vi ska titta i nästa gång.
De senaste dagarna har vissa böcker klarat sig såpass långt som till hälften, inte illa. Självfallet läser jag inte utan pekar bara ut vissa grejer på sidorna.

När jag frågar om hon vill sitta i mitt knä slänger hon sig upp. Sedan sätter hon sig till rätta.

Hon har fått ett jäkla temperament och mycket vilja. När hon inte får som hon vill, som tillexempel att leka i rulltrapporna, blir hon jättearg å ledsen.
Den senaste veckan har hon blivit så arg att hon lägger sig på golvet med huvudet på det. Det har hänt att hon dunkat huvudet i golvet. Ajdå, det gjorde jag som liten…

Förut när hon blev så arg kändes det lite frustrerande. Sen såg jag hur söt hon var. Så då blev det komiskt. Nu försöker jag hantera det på ett nytt sätt.
Jag tar bort henne. Hon blir ledsen och försöker igen. Jag tar bort henne. Hon blir ledsen å står mot väggen å gråter alternativt så ligger hon på golvet (ibland rullar hon runt vilket jag har en fin bildserie på…viktigt att dokumentera för framtida utpressning.
Då frågar jag om jag kan få en kram.
Oftast kommer hon springandes i en väldans fart å kramas.
Sen är det bra så. Vi gosar lite sen så hittar vi på nåt annat skoj.
Funkar än så länge jättebra för oss.

Just det här med kramar…
Såååååå himla mysigt. Jag älskar att hon förstår vad kram betyder å att hon utför handlingen på det sättet hon gör.
Jag blir varm i hjärtat av att tänka på det bara.
Hon springer mot en med världens leende, eller med ansiktet fullt av tårar, med armarna utsträckta å slänger sig runt ens hals.
Lilla hjärtat!

Imorrn ska vi till kyrkan. De har en faniljegudstjänst vi e bjudna på för att Ellie döptes där.
Alla barn som döps i Bromma församling är med i fiskens klubb. Därför får de ett smycke.
Fint!

20131012-235318.jpg

20131012-235348.jpg

20131012-235427.jpgälskade lilla hjärtat

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>