Första gången Ellie målade

Idag följde jag med min syster och hennes killar till Kulturhuset. De har ett rum för barn. Mer flera rum…
I detta har de även en kreativ verkstad.
Jag var lite skeptisk till om Ellie skulle kunna måla själv men gav det ett försök.
Vilken tur. För OJ vad kul det var. Ellie var så himla duktig. Hon doppade penseln i olika färger och målade på pappret med endast lite vägledning i början. Hon smakade på färgen hela tre gånger men var inte alla överförtjust i smaken. Det var lite som att hon var tvungen till att smaka på alla färger innan hon beslöt sig för att det inte var gott.

När vi målat klart lekte vi. Ellie hittade en liten scen som hon hoppade upp på å dansade. Har en film på det men den e på kameran. Hon älskar musik å dans just nu. Eller det har hon gjort så länge jag kan minnas. Tänkte kolla om det finns nån babydans som man kan gå på. Det skulle hon tycka om tror jag.

Sen fikade vi lite. Ellie åt en rekordstor mellis. Jag fattar inte att det fick plats. Visserligen åt hon en tidigare lunch. Hon åt en mannagrynspudding (en lite plastbytta), en klämmis å ett äpple!! Helt sjukt.
Hon ville ha mer äpple men jag satte stopp efter ett.

Sen fortsatte vi att leka. Vid 16 var det dans. Vet inte om det är alla fredagar men det var flamencodans. Ellie tyckte det var lite läskigt i början. Hon ville gärna vara i min famn. Men hon tyckte att det var väldigt spännande.

Jakob mötte upp oss å vi allihop gick å åt middag. Minsta systersonen somnade som en stock. Stackarn hade inte sovit middag å det var minst sagt ett högt tempo där inne.
Sen åkte vi hem. Ellie somnade ett par tunnelbanestationer hemifrån och efter jag satt mig i soffan är jag helt död. Är sååå mör.

Hela den här dagen har varit så himla härlig. Hoppas att tiden till jan går långsamt.

Godnatt

20131115-230033.jpg

20131115-230116.jpg

20131115-230128.jpg

20131115-230144.jpg
Sista bilden skrattar hon på tills hon kiknar på vägen hem. En rätt bra avslutning på dagen :).

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>