Min lilla samlare

Något som inte många vet är att Jakob är en liten samlare. Jag är helt säker på att han innerst inne har en lite horder i sig. Han påpekade detta själv idag.

Jag blev imponerad när vi precis flyttat ihop å jag insåg att hans gamla leksaker såg nya ut. Det här har inte med samlaren att göra, men det är ett starkt drag av Jakob.
Jag har alltid varit superförsiktig med mina grejer sedan vi träffats för att jag får så dåligt samvete när de går sönder.

När vi bodde i Degerfors roffade vi åt oss TRE källarförråd. När vi flyttade till Sthlm hyrde vi ett förråd på shurgard. Sen när vi flyttade till Huddinge var vårt källarförråd rätt stort, å smockfullt.
Vårt nuvarande vindsförråd är väl kanske en tredjedel av det i Huddinge. Å nu har vi en till familjemedlem med massor av saker. Jag har inte hjärta att slänga hennes grejer. Utan de vill jag ha på vinden. Sen så vill jag ha en pyssellåda där som det bara att hämta när man är sugen på att pyssla osv.

Problemet är att det är fullare än fullast däruppe. Jag har försökt få igenom rensningar ett par gånger. Å visst har vi slängt grejer. Men långt ifrån så mycket jag vill.
Jakob sparar så himla mycket. När jag ser grejerna är det som att jag blir en medberoende. Jag förstår tanken bakom å jag tänker ”det e klart han ska få spara den lådan..”.
Men jag kan tycka att minnet av ens skolböcker kanske räcker. De behöver inte stå där uppe å ta plats. Visst förstår jag att filosofi å psykologi böcker e kul. Men studiematerial är inte alltid det. Kanske finns nån roligare bok i ämnet?

Hur som helst. Idag var det en rensardag. Jag hade siktet inställt på att om det inte använts på två år så kommer det inte att användas heller..
Stackars Jakob fick väl mindre panik å vart skitgrinig. Hahaha.
Ja det e väl inte kul att han tyckte det va jobbigt. Men situationen blir ju rätt kul å jag kunde inte hålla mig för garv när han skällde på mig till en början.

Hans tanke var att vi skulle rensa lite inför jul. Ställa in allt i vårt sovrum å sen gå igenom det när tillfälle finns.
Min tanke var att rensa vinden å vår klädkammare (som Jakob råkade kalla förråd idag..) på skit så att vi fick upp sakerna som finns i lägenheten som inte används.
Men ja…vi klinchade lite. För att uttrycka det milt.

Lite skit fick åka ut iallafall. Jag längtar tills den dagen då jag känner att jag har den ordningen jag vill ha. Det bästa vore om vi hade två förråd. Ett till mig å ett till herr samlare. Det hade varit nåt!!

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>