Bästa adventsfikat!!

För ett tag sedan hittade jag ett recept jag ville göra till första advent. Lite typiskt mej tittade jag på bilden å snabbskummade igenom indigrienserna. Russin…mums!
Planen var att lägga till lite mandelmassa med.

Köper hem allt och läser receptet när jag väl sätter igång. Blev lite besviken då det verkade vara så konstigt. Man skulle ha honung istället för socker. Det var inget socker alls med. Vilket i sig är jättebra och jag tycker iefterhand att detta är en av de godaste saffransbullar jag ätit.
Men det sagt så la jag till lite mer än en halv deciliter socker i degen. Utifall att. Det hade nog räckt med en halv, eller kanske inte något alls. Nästa gång trappar vi ner.
Degen blev aldrig riktigt smidig utan var rätt kladdig hela tiden. Fick lägga till rätt mycket mjöl för att det inte skulle bli en blöt hög av degen.

Iallafall. Man bakade ut bullen som vanliga kanelbullar och hade på fyllning. Rullade ihop och satte i en form. Blev himla fint. Men var såå skeptisk. Fick göra om receptet ganska mycket i och med att jag ville ha i smöret i efterhand i degen och inte smälta in det med mjölken.
Varför har man inte gjort detta tidigare? Degen blir så himlans mycket saftigare.

Kakan kom ut ur ugnen och visade sig vara en tiopoägare. I och med att man kan ta bort sockret helt, vilket är målet, så kommer Ellie kunna smaka på den.
Vi har valt att inte ge henne något socker överhuvudtaget. Jag hoppas på att vi kan hålla det rätt många år framöver. Hon älskar frukt och det är bara att ta tillvara på det.
Frukt är ju både nyttigt och jättegott. Russin älskar hon med. Det kan hon med få som ”gott”.

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>