Allt skräp runt oss

Jag har tidigare berättat om att det har blivit viktigt för oss att äta ekologiskt. Jag vill minimera all skit som finns i produkterna som hamnar i våra kroppar. Rena från gifter. Inte bara för de långsiktiga skälen som är uppenbara. Utan även de kortsiktiga. Jag tror att man mår dåligt av det. Biverkningar som sker omgående. Gifter som går igenom våra kroppar dagligen.
Det är läskigt att öka medvetenheten på det här sättet. Och man får en mycket snävare väg att gå när man ska handla.

För ett par veckor sen var jag iväg å drack vin med ett par goda vänner. Jag drack 2 1/2 glas. Dagen efter var jag bakis. På riktigt!
TVÅ GLAS. Kära nån vad mesig jag kände mig.
Tror det var måndagen efter som det var ett reportage på tv, de har ett klipp av detta på nyhetsmorgon. Där tog de upp att det var bekämpningsmedel i vin. De behövde bara påpeka det för att det skulle bli så självklart.
Vindruvor är ju bland de ”giftigaste” frukterna som vitt jag vet. Varför har man inte kopplat att det borde då även gälla vin, som är baserat på druvor.
Himla dumt.
Men vad innebär det? Enligt reportaget så får man direkta biverkningar. Bland annat illamående och huvudvärk, och att många misstolkar det som baksmälla.
Ja..okej. Det var väl kanske en blandning av detta för min del.

Men då slog det mig att även russin borde vara drabbade. Russin som vår kära dotter älskar att smälla i sig.
Idag köpte vi ekologiska russin. Det här känns mest bra men även så himla illa.
Russinen ser inte ens likadana ut. De ekologiska är ljusare och smakar lite sötare.
Så både smak och färg skiljer sig mycket.
Hur kan det bli så? Hur mycket preparat finns i de vanliga russinarna man köper?
Det allra värsta är att de ekologiska russina är billigare. En femtioöring.

Alla produkter som jag köpt än så länge som är ekologiska har skilt sig i både färg, smak och även lukt. Från kött till sirap.
Jag behöver inte sätta in mej mer i detta för att bli övertygad om att det är just ekologiskt som är rätt för oss. Jag behöver inte veta just vilka ämnen som är i vad som orsakar de och de sjukdomarna.
För mej räcker det med beviset. Det skiljer sig otroligt i utseende och smak. Hållbarheten är även den annorlunda.
Det säger mig att det är nåt fishy med det.

Jag vill tillägga att jag hoppas att ALLA köper ägg från fristående höns som får gå utomhus. Läs på kartongen, där får man se hur bra hönsen har det.
Det är en otrolig skillnad för hönsen.
Jag har aldrig samvete till att köpa annat efter jag såg en dokumentär med Jamie Oliver. Se den!! Minns inte vad den hette, men ni borde hitta den om ni söker på Jamie Oliver Chicken. Eller nåt.
Helt sjukt.
Det har faktiskt hänt att det endast fanns ”vanliga” ägg i affären när jag behövde ägg. Fick fysiskt ont i magen när jag tänkte på de små hönsen som gett oss de äggen.
Vill tillägga att fodret de ger hönsen inte heller är tipptop. Skulle gissa på att det får det ena å det andra med det tredje i en cocktail…

 

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>