Snurrar, ramlar och bakar

Visst har det varit lite långtråkigt för oss här hemma. Men vi har riktigt kul med. Vi läser böcker, hon rider på sin gunghäst 30ggr, vi jagar varandra, vi dansar flera gånger om dagen och vi leker med hennes leksaker.

Hon har lärt sig att snurra. När hon gör det skrattar hon högt. Sen blir hon jättesnurrig, vilket resulterat i ett par blåmärken. Jag är väldigt glad för att vi har hörnskydden på vardagsrumsbordet (även om de ser såå trista ut) för hon störtade in i hörnet med kinden först igår.
Hon har även börjat ligga på rygg på golvet. När hon tittar på taket pekar hon och pratar jättemycket. Hon vill även att vi drar runt henne på golvet, som en mopp. Det älskar hon.

Igår bakade jag och Ellie stod på Linnéastolen intill mig med en egen bunke. Hennes bunke var full av majskrokar och russin. Hon hade en slev som hon rörde omkring med. Provsmakade en hel del gjorde hon allt. Hon verkade vara väldigt nöjd med resultatet för hennes smet tog nästan slut. resterna åt hon upp idag när jag diskade. Smidigt!

Linnéastolen är både bra och mindre bra i vissa lägen i mina ögon just nu. Den har två piggar av stål i bak som  jag inte gillar. Känns som en peta-ut-ögonen-risk. Han som har företaget sa att de håller på att ta fram en ”kula” man kan sätta på, då jag påpekade detta direkt vid leveransen. Så än så länge tänker jag inte vara allt för kritisk gällande just det.
Ellie älskar att stå på stolen. Hon trampar av förtjusning när hon får vara med och se vad som händer. Självklart lärde hon sig att klättra upp på den övre kanten idag, så att hon kom vidare upp på diskbänken. Ett minus – men det kan ju vara vår klätterapa till barn som hittade en ovanlig väg upp.
Igår var Ellie nära på att ramla ner från stolen. Eller hon ramlade. Jag hann fånga henne så att hon inte slog i golvet, som tur var.
Det hade ramlat russin på pallen som hon hade fötterna på. När hon stod på huk tappade hon balansen, pallen är något smal.., och ramlade baklänges.
Vet inte om hon eller jag blev räddast.
Så from nu så har jag fotstödet som ett extra skydd på baksidan. Dessvärre kom hon på att hon kunde ställa sig på den och klättra uppåt på det sättet med.
Unge!!
Nu låter det som att det bara är minus med pallen. Så är det absolut inte. Jag älskar den!! Ellie älskar den. Och Jakob gillar den nog med. Jag önskar bara att det inte fanns någon risk alls för fall. Men jag får väl släppa hönseriet lite.
Den e himlans fin iallafall!!

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>