Hemmagjord senap

Gör ett par år sedan nämnde Camilla att hon brukar göra sin egna senap till julbordet. Nu i efterhand tror jag att jag minns att hon sa att det e spuns i den. Men det mindes jag inte när jag fick ett sug på att göra den.

Receptet fick jag för rätt så många dagar sedan. Å jag kommer att ge er både det å mitt något mildare recept.

Första omgången jag gjorde lyckades jag förstöra. Jag penslade mina oxrullader med senap å tyckte att burken va himla fiffig då penseln fick plats i den.
När jag penslat ett par köttbitar insåg jag vad jag gjorde.
Fan. Å så hade vi bara ett ägg kvar. Så Jakob hoppade ut å köpte ett till paket :).

Jag är lite speciell på det sättet att jag aldrig smakar på maten jag lagar (eller jo, i undantag). Det går inte. Tycker det känns lite äckligt.
Maten e ju liksom inte klar.
Detta innebär att jag gör typ allt på känsla. Oftast blir det bra. Jakob brukar vilja ha mer salt. Det kan bero på att jag inte tycker om salt mat direkt.

Nu va det ju första gången jag gjorde senap. Så när första satsen var klar tog jag mej en tesked.
Herrejävlar i mej vad den var stark. Den var så stark att kistan protesterade här på kvällen.
Jag borde anat det i å med att Camilla alltid äter starkt. Jag tycker att tacos e starkt liksom.
Jag försökte kompensera det med en hel del extra grädde. Men det blev faktiskt så att den var godare som jättestark.
Så på ett sätt var det bra att den satsen blev förstörd.
Då fick jag ju som sagt göra en mildare variant. Denna gång smakade jag medan jag tillagade den :).

20131222-224439.jpg

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>