Skansen

Idag kom vi äntligen iväg till Skansen. Har pratat om det typ hela december men inte kommit iväg.
Det som stoppat oss sista veckan är de vakna nätterna.

Men idag kom vi iväg som sagt.
Det har inte blivit att vi träffat så mycket folk, eller varit bland folk på evigheter (ja jag tycker visst lite synd om mej själv..).
Så Ellie var i extas när hon fick springa fritt på lillskansen.
Hon tjoade, skrek, stampade, skrattade, klättrade sen så skulle hon absolut hålla i både mamma å pappa. Det är nåt nytt hon börjat med. Så när hon går mellan oss blir hon gelé-ig i benen. Då vill hon bli släpad. Numera så stannar vi bara när hon håller på så. Känns både otryggt å lite slitigt att släpa på henne ute.
Knasiga unge.

När vi var där blev jag uppringd av bvc. Ringde de igår och pratade in ett meddelande. Min vanliga sköterska e ledig så jag fick prata med en annan, som förövrigt blivit utnämnd till bvc-hjälte i en föräldratidning.
Jag ringde till de igår för att jag är lite orolig för att det ska skada Ellie på nåt sätt när hon sover så lite. Har läst nånstans att det är viktigt med sömn för deras hjärna.
Nu är det rätt många timmar som gått till spillo. För de nätterna vi e vakna i rätt många timmar tar hon inte igen sömnen på något sätt. Utan hon vaknar samma tid på morgonen å sover lika mycket på dagen som annars.
Skillnaden e såklart att hon e jättetrött. Hon har världens påsar under ögonen!
Iallafall

När jag berättade om detta för hon på bvc sa hon att Ellie är i åldern där hon ”testar” oss. Hon vill få sin vilja fram.
Ja, okej, det har vi väl insett. Men jag trodde inte att hon skulle gå emot grundstenar på detta sätt för att få sin vilja fram.
Hon sa att hon antagligen blivit störd av alla sjukdomar/tänderna som kommit. Då har vi tagit upp henne å tittat på film (eller jag har gjort det).
Hon tycker antagligen att det är rätt mysigt. Så därför när hon vaknar så kan det vara så när hon inte somnar om på en gång att hon tänker att hon vill mysa i soffan med mej.
För visst, vi har haft det jättemysigt. En del av mej vill absolut inte att det här ska sluta. Men vi måste sova!!
Så nu e det slut på våra mysnätter.
Nu när hon vaknar ska vi stå på oss.
Kära nån.
Det innebär att det inte kommer att bli nån sömn med nätter som innehåller ett missnöjt barn.
Det är väl bara att bita ihop. Nu kör vi.

20140103-223146.jpg

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>