Börjar få kläm på vardagen

För att vara helt ärlig har jag haft svårt att få tiden att räcka till på vardagarna.
Det har i stort sett varit ett måste att det finns färdiga matlådor till lunch, annars har det blivit att jag ätit ute eller godis till lunch.
När man äter dåligt till lunch finns det inte alltid ork till att göra middag å då har vi ibland ätit mackor (Ellie har såklart fått en barnmatsburk då).

I november började det lossna. I december vågade jag ta ut svängarna lite. Å nu måste jag säga att det känna riktigt bra. Det är en bit kvar på vägen.

Att plocka undan, tvätta, diska, laga lunch, laga middag å plocka undan tar sin tid. Däremellan sköter jag allt en arbetslös ska.
Att jag får ihop det gör mej rätt stolt.
Självfallet lyckas jag inte med allt på samma dag, å vissa dagar klarar jag knappt av nån av de här delarna – det beror lite vad som står på agendan.

Idag gjorde jag tex lunch från grunden, det är ovanligt. Oftast är det just matlådor vi äter (speciellt sen i dec då vi verkligen gjort bra mat nästan alla dagar som ger lunchlådor).
Sen så plockade jag lite på morgonen. Jag å Ellie lekte som sjutton hela dagen så jag släppte städningen å diskningen. Tvättade istället.
Sen så hade jag middagen klar tills när Jakob kom hem.
Nu åkte jag in till stan för att lägga ett par brev på akutbrevlådan.

Både lunchen å middagen blev supergoda å gav matlådor.
Jag har börjat testa att laga mat med mer fett. Alltså med grädde där jag tidigare alltid haft mjölk å lite mer smör.
Jag tycker än så länge att detta är kanon. Får se vad vågen tycker.
Jag är långt ifrån lika sugen på sötsaker som tidigare. Tror att det är för att man får en annan mättnadskänsla som håller sig längre.
Det gör att man tappar suget. Intressant!!
Det är som sagt ett test så vi får väl se om det är nåt att fortsätta med.

20140121-184555.jpg

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

One Response to Börjar få kläm på vardagen

  1. Camilla says:

    Du ska vara nöjd Samira, jag är den första att vittna på hur kämpigt det kan vara att hinna med vardagsbestyren. Och vad det gäller maten så tror jag också på mycket fett!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>