Konsten att bygga relationer med grannarna

Jag har tidigare talat om hur svårt det e att få en dagisplats i området där jag bor. Det är inget skämt! Det här är det absoluta största samtalsämnet bland oss mammor. Ingen jag känner har fått plats här utan fått en garantiplats någonstans i Bromma.

Nu var det ju så att det visade sig att vi som har startmånad i april går före kön på ett sätt som gör att vi i aug fått plats på vårt förstahandsval. Otroligt ovanligt alltså!

En mamma och jag pratade veckan innan jag fick beskedet om att hon är två platser före oss i kön, eller hennes son såklart. Så när vi fått plats tog jag för givet att hon oxå fått det i och med att de stått längre än oss i kön. Det var innan jag hann läsa de papperna som kommit hem till oss, där det stod förklarat att vi gått före kön enligt de här nya reglerna. Jag blevhelt ärligt lite paff när hon loggade in på kösidan på plats å fortfarande hade plats 38. Hoppsan.

Efter det har jag försökt hitta någon som har erfarenhet av dagiset som vi fått plats på. Men det e omöjligt för alla står i kö till det. Å alla har haft bättre köplats än oss.
Vissa har stått i kö i mer än 2år å ändå inte fått plats till aug (än). Hoppsan igen.

Jag är såklart bara jätteglad för vår del. Känns kanon. Men samtidigt känns det lite som att det sticker i folks ögon. Jag hade nog inte heller blivit så glad om nån gått före mej i kön bara för att de hade en annan startmånad.

Jag hoppas iallafall att de jag pratat med oxå får plats i aug. Vore jätteskoj för Ellies del :).

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>