Jag hinner inte med – superlångt inlägg

Dagen började med att Ellie satte sig i vår säng och sa ”nej” det första hon gjorde. Det där nej:et höll sig fast nästan hela dagen. Hon är lätt att distrahera så det gick att få henne på andra tankar. Jag kan erkänna att det både är komiskt å lite jobbigt när jag försöker göra nåt med henne och får svaret nej när Jakob försöker sekunden senare å hon glatt går med på det. Skärp-unge. Jag vet att det bara är en grej hon har för sig. Men det hade ju underlättat om jag hade fått sätta på henne strumpor utan protest.

Annars är det himla mycket som händer med lilla fröken. Hon sa sluta för första gången idag (jadå, vi kör enbart på positiva ord här hemma…). Hon sa det i samband med att Jakob busade med henne så det kändes som hon sa det i rätt sammanhang. Som alltid så jämför man med andra barn å då har jag tänkt att hon kanske e lite sen med att säga rena ord. Nu har jag insett att när orden kommer så är de i rätta sammanhang. Så jag tror att hon kan de. Men att hon inte brukar de än.

Att hon håller inne med sina kunskaper är rätt tydligt. Undrar varför hon gör så. Nån som vet? Hon kan tex sätta in rätt figurer in hennes plocklåda som ser ut som en raket. Jag vet att hon kan det för att när hon sitter själv prickar hon alltid rätt. Hon vänder å vrider på raketen tills den har rätt form framför henne. Men när hon leker med oss vill hon ha hjälp. Jag försöker alltid uppmuntra henne till att göra det själv. Och idag nådde vi ett genombrott!! Hon sa dessutom ”önt” till den gröna klossen.

Hon är väldigt plockig just nu. Hon plockar ut lådor med leksaker och plockar in de igen. Hon har en låda med duplo som hon näst intill vände uppåner på. När hon lekt klart plockade hon in alla bitar. Satte på locket å la lådan på sin plats. Fiffigt!!

Hon äter gärna med händerna. Speciellt yoghurt på morgonen. Sen blir hon helt plötsligt förfärad över att hon har kladd på fingrarna. Då vill hon ha en våtservett så hon kan torka rent sig, bordet och vattenflaskan. Sist tar hon ansiktet.

Hon älskar djur och hästar är en storfavorit. Idag när jag bytte blöja i hennes rum var trassel på teven. En häst gnäggade på teven. Hon pekade mot dörren å skrek ”äst”. Man blir ju bara för stolt.

Imorrn är det ett år sedan hon döptes. Förra året gjorde jag å Jakob en smörgåstårta långt in på natten å Ellies faster (säger faster trots att hon är Jakobs kusins tjej då det känns så avlägset. Jakobs kusin är mer som Jakobs bror så det stämmer bättre in med faster). Ja iallafall. Ellies faster Sara var här långt in på kvällen och bakade. Minns vad synd jag tyckte om henne. Hon hade erbjudit sig att hjälpa till att baka. Men eftersom att Ellie hade en dålig dag, tror det va tänder, så kunde jag inte hjälpa till så mycket. Skalade 3st räkor på typ 5 timmar. Så här i efterhand är det iallafall kul

20140412-223542.jpg

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>