Fågelunge i köksfläkten?

Jag vaknade ganska sent idag eftersom att jag är ledig, å var rätt hungrig. Satte på några ägg på spisen och körde igång fläkten.
Då började det pipa om den. Det lät som en liiiten liten fågelunge.
Jag stängde av fläkten och det fortsatte pipa ifrån den.  Då ringde jag Jakob och försökte hålla mobilen mot fläkten, men han hörde inget. Pratade med min syster vars man jobbar med elektronik å vitvaror. Och visst, en liten chans finns att en fågelunge har fastnat…kanske.

Kära nån vilken jobbig känsla. Jag såg en liten rädd fågelunge framför mig. Som var fast i ett mörkt utrymme som helt plötsligt börjat låta högt å brumma.
Den pep säkert efter sin fågelmamma och hon kanske satt på taket och pep efter ungen. Usch var hemskt.
Tänk om den inte fått mat på länge. Hur länge skulle ungen klara sig?

Jag bestämde mig för att ringa Wallenstams jourtelefon. När jag pratade med den unga killen så sa han att risken var så minimal att det borde vara omöjligt. Men visst, det kanske skulle kunna hända.
Jag stod på en stol och letade efter rör i skåpen samtidigt som jag pratade med honom.
”Men jag hittar inget rör? Kan det vara i vilket skåp som helst?” Frågade jag.
Svaret jag fick var att vi troligtvis hade en kolfilter-fläkt. Och det visste jag ju att vi hade (men trodde inte det hade någon betydelse).
Då fnissade han lite.

”Din fläkt är trasig” Sa han. Tydligen så börjar kolfilter-fläktar att pipa när de börjar ge upp. Det fanns nu alltså inte en chans att det var en fågel instängd i vår fläkt (skönt).
När jag insåg att det inte var någon fara så sa jag något i stil med att jag hade varit så orolig och sett en hjälplös lite fågel framför mig. Då skrattade han till och jag med.

Det kändes otroligt skönt att det inte var en fågel. Så då satte jag på fläkten. Kokade mina ägg och åt upp vad som kunnat vara fågelungens kusin.

Undrar om han kommer att berätta för sina kollegor å vänner att det var en hispig tjej som ringde gällande en instängd fågel som visade sig vara en trasigt fläkt.
Jag bjuder på den ;)

Kram
S

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>