Medin

Innan hette Jakob inte Medin. Vi alla känner honom som Karlsson. Han var en fiin Karlsson men han är oxå en fin Medin.
Här är en förklaring till varför han/vi valde namnet Medin.

Hans mammas namn som ogift är Medin. Eftersom att Jakob var några år när svärisarna gifte sig så har han hetat Medin tidigare i sitt liv. Så det är inget namn han har hittat bara sådär.
En anledning till bytet är för att hans mormor hette Medin.

Jakob mormor är den snällaste personen jag någonsin träffat.
När hon var som sjukast hade vi flyttat till sthlm. Det kändes som att hon var så långt borta när hon var sjuk i Degerfors. När vi pratade om hennes eventuella bortgång så kändes det som en självklarhet att vi skulle ta hennes namn när vi gifte oss.  När hon gick bort så bestämde sig Jakob för att göra slag i saken. Det tycker jag han gjorde alldeles rätt i.

Utan att gå in på det för mycket så vill jag bara passa på och säga att jag saknar Jakobs mormor väldigt mycket. Hon var för mig en väldigt unik person på många sätt.
Jag saknar henne som sagt otroligt mycket, men jag är samtidigt väldigt glad för att jag fick möjligheten att lära känna henne.
Jag tror inte att det finns en bild på oss två tillsammans…kanske någon gruppbild. Men det saknar jag. Att det inte finns en bra bild på mig, Jakob och henne tillsammans. Det hade varit fint att ha. En sån bild skulle jag vilja ha på vår fotovägg.

Tillbaka till namnfrågan. Så Jakob bytte till Medin och känner sig nöjd med det. Även fast det kanske var lite svårt att ställa om sig. När han kom till jobbet och skulle byta namn på alla inlogg och mailkonto trodde de att han hade gift sig.. Hahaha. Nä..han skulle få heta något helt annat om han tog mitt namn (det blir ju allt vanligare att mannen tar kvinnans namn).

Och för att inte gå för djupt in på det.. Men det känns extremt skönt att bli av med mitt efternamn. Det kommer nog bli svårt att ställa om sig. Men det är det värt!

Nu har vi tagit det första steget inom namnändringen (folkbokföringssystemet samt facebook). Nu återstår det bara för mig att ringa alla företag som har mig registrerad. Jag behöver ett nytt körkort och pass bland annat. På fredags ska jag ta ett flyg..känns som lite tajt med tid att fixa pass på så kort tid. Så flygbolaget får sig oxå ett samtal. Det löser sig!

Kram
S

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>